Corridorstudie Hoorn - Amsterdam

Corridorstudie Hoorn - Amsterdam (CSHA) betreft een breed onderzoek om infrastructuur voor alle vormen van verkeer geschikt te maken voor de toekomst.
 
De vervolg pagina's geven u de meest belangrijke beschikbare informatie.
 
De gedetailleerde doelstellingen van Corridorstudie (CSHA) zijn vastgelegd in een document. Dat kunt u vinden door aan te klikken: Doelstellingen
 
Een zeer groot deel van het vervoer tussen West Friesland en Noord Holland Zuid vindt plaats met de trein. De zwakste schakel daarin wordt gevormd door de spoorbrug over de Zaan.
Deze spoorbrug is kwetsbaar; door allerlei omstandigheden was de brug voor langere of kortere tijd niet bruikbaar. Het is zelfs voorgekomen dat reizigers werd geadviseerd via Alkmaar te reizen of te voet de brug te passeren.
In Noord Duitsland is eind 2015 de spoorbrug over de Weezer aangevaren waardoor deze volledig vernield werd. De vervanging duurt 5 jaar!
 
Onze collega's in Zaanstad wijzen Min. van I&M op kwetsbaarheid Zaanspoorbrug.  Antwoord van Min. van I&M
 
De gemeenten die belang hebben bij een ongestoorde treinenloop laten de besluitvorming over aan het Ministerie. Deze laatste blijkt dus geen oog te hebben voor mogelijke ernstige problemen.
Zie hier b.v. de reactie van de gemeente Beemster.
 
 Terug naar startpagina